Hola people! - Reisverslag uit Margarita, Venezuela van Chantal Mije - WaarBenJij.nu Hola people! - Reisverslag uit Margarita, Venezuela van Chantal Mije - WaarBenJij.nu

Hola people!

Door: C + S

Blijf op de hoogte en volg Chantal

03 Oktober 2006 | Venezuela, Margarita

Como estas??? Aqui esta muy muy bueno, pero mucho Calor!!! Nosotros echamos de menos usted.

Op de kliniek gaat het leven door, met hardwerk en daarnaast ook interessante gevallen maar vaak ook wel wat trieste momenten. Tuurlijk maken we ook tijd voor leuke dingen zoals de 5de verjaardag van Karlis afgelopen woensdag. Na een drukke dag hebben we met alle medewerkers haar verjaardag gevierd met een grote verjaardagstaart en heel veel cadeautjes. We hebben een schattig hondenknuffeltje gekocht en Chantal had zelf jongleerlinten (Poi’s) gemaakt. Ook het zoontje van Richard was er en nog wat vriendjes uit de buurt. Samen hebben we een gezellige avond gehad.

We hebben nog een paar interessante operaties meegemaakt. Een amputatie van een onderbeen na een langdurige N. radialis paralyse. Waarbij de poot lange tijd over de grond geslepen had en totaal tot op het bot weggeschuurd was (zie foto). En een sterilisatie van een al gesteriliseerde teef…..moeilijk om daarin de ovaria te vinden! Daar hebben we af en toe al wat moeite mee in intacte teefjes. Verder hebben we heel wat ervaring met castraties op gedaan. Suuz is helemaal expert in het verwijderen van de testikel van jonge katertjes. Daarbij wordt de balzak opengesneden en de testikels er een voor 1 uit getrokken. Er komt geen knoop of hechtmateriaal aan te pas. Bah…..

In Conuco Viejo hebben we trouwens ook wat nare momenten meegemaakt. Meerdere intoxicaties van coumarine (rattengif) waar de dieren heel ziek van kunnen worden maar wel redelijk snel van kunnen opknappen na wat infuusvloeistof, diureticum, vit. K injecties en goede verzorging. Een vergiftiging van een steek van honderdpootinsect (cenpieds?) wordt echter minder goed verdragen We hebben al een kitten er behoorlijk ziek van gezien, maar in Conuco Viejo ook een grote hond die we twee dagen hebben verzorgd en eerst leek op te knappen toch uiteindelijk stierf na interne bloedingen te hebben gehad. Dit waren wat minder leuke momenten om mee te maken.

In El Tirano de kliniek waar we op het moment veel zitten hebben we trouwens al veel leuke mensen ontmoet. Er komen daar veel toeristen maar ook mensen die vanuit Europa en zo ook uit Nederland daar gesetteld zijn. Tis leuk om te horen wat zij daar meemaken en hoeveel dieren ze al geadopteerd hebben.

Voor nu genoeg want internetten duurt al zo lang als je het druk hebt. Heel veel lieve groetjes en tot mails.

Besos Suuz en Chantal

• 03 Oktober 2006 - 19:10

Rocco En Anique:

Hey daar,
    zet 'm op de komende tijd daar. Jullie komen vast en zeker superervaren terug :) We volgen jullie belevenissen met heel veel interesse. Geniet van de zon daar, want hier laat ie het langzaam een beetje afweten. Tot over een tijdje!

• 04 Oktober 2006 - 13:33

Wouter:

Dag Dames,
    Wel goed dat jullie dus nog steeds hondjes en katjes kunnen helpen daar.
    Moet Dennis zich nu zorgen gaan maken om de expertise van Suzanne?
    Hoe zit dat nou met het steriliseren van een reeds gesteriliseerde teef? Hoe gaat dat in zijn werk? Of was dat gewoon een foutje in de anamnese?
    Groetjes en een Dikke kus voor mijn meisje!

• 04 Oktober 2006 - 16:11

Roberto:

Hola Chicas!
    En primer lugar, os echamos de menos tambien aqui en holanda/españa. En segundo lugar, hablando para muchos de nosotros, estamos muy contento que nos vamos a visitaros! Porque sabemos que estaís trabajando todos los días, pero al final es una experiencia fenomenal! Yo tengo mucho ganas de irme el proximo míercoles, para conocer como habeis vivido allí! Y para disfrutar las playas y copas! ;-) Que os vaya bien, y hasta pronto. Un Abrazo desde España.

• 05 Oktober 2006 - 15:07

Rianne:

He Chantal! Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad en dierendag natuurlijk. Aan jullie boeiende verhalen en foto's is het heel leerzaam. dikke kus voor je verjaardag!

• 05 Oktober 2006 - 15:46

Joost:

Hey Suzanne en Chantal! Mooie verhalen, en waar ze niet overal even leuk zijn, zijn ze toch ontzettend leerzaam. Heel veel succes nog deze week en nog meer plezier daarna! Groetjes + liefs, Joost

• 05 Oktober 2006 - 17:14

Mira:

Hola chicas! Como estas?

Echt leuk om jullie site te bekijken en jullie verhalen te lezen!!!

Chantal: VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!

Ladies, veel plezier nog daar en maak er iets van!

Groeten van Robert en ook van Dorien.

Liefs, Mira

• 05 Oktober 2006 - 20:12

Marlene:

lieve lieve chantal, even van mij een dikke dikke verjaardagsknuffel!!!!!enne ga door met het goede werk wat jullie verrichten! tot snel, hier in nederland gaat de tijd in ieder geval erg snel!!
    kussssssssssssssssssssssss
    ook groetjes aan suuz

• 06 Oktober 2006 - 06:52

Federica:

Chantal Gefeliciteeeeeeeerddddd!!!!
    Een verjaardag in de tropen, niet slecht....! ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad, maar ik weet zeker van wel!! :))))
    xxxx

• 06 Oktober 2006 - 07:14

Fee:

trouwens, wat zien die honden er uit als ze gesteriliseerd worden!!! haha, die ene foto van die hond met dat ding in ze bek, net een space-dog ofzo, wat een fotooo! grappig!!! :))))

• 06 Oktober 2006 - 11:51

Irene:

Lieve Meiden,
    Wat een verhalen weer...Ben zelf lekker een paar daagjes weg geweest naar Zuid-Frankrijk en gelijk staat mijn mailbox weer vol met berichtjes van jullie ;-)!!
    Jammer dat de communicatie soms wat stroef verloopt tussen jullie en de dierenartsen. Jullie zijn hier tenslotte om de dieren en dierenartsen te helpen en ervaring op te doen.. Ze zouden zelfs blij moeten zijn met wat positieve kritiek, maar tja het blijft moeilijk als ze daar anders tegen aan kijken en mee om gaan!
    Maar houd de 'spirit' erin en zet gewoon door, ook in moeilijke situaties!
    We leven allemaal met jullie mee!
    En Chantal voor jou nog een dikke verjaardags knuffel, hoop dat je een leuke en gezellige dag hebt gehad!
    Liefs Irene en Mark

• 07 Oktober 2006 - 16:28

Marga:

Hoi Chantal,
    vanmiddag kwam ik je moeder en broer tegen en we hebben weer even staan kleppen uiteraard. Oa. over het woonhuis van Ronald en over jouw werk. Vanmiddag heb ik wat kleding en knuffels gebracht bij je moeder om mee te nemen. Je vader liet de site even zien... volgens je moeder moest ik de foto van het oor zien. Nou ben blij dat ik dat na het eten heb gedaan.
    Wat een ervaring zal je daar op doen zeg.
    Groeten vanuit het Zandvoortse..... Marga Groenendijk