Rozengeur en maneschijn...
Door: C + S
Blijf op de hoogte en volg Chantal
03 Oktober 2006 | Venezuela, Margarita
Het volgende erge geval was het zien sterven van een paard vrijdag, als gevolg van tetanus. En omdat ze de middelen niet hebben om hem beter te maken hebben ze hem uiteindelijk moeten in laten slapen, in onze ogen was dit het meest diervriendelijke.
Sinds vorige week verloopt de communicatie in de kliniek van Porlamar af en toe een beetje problematisch. We hebben een paar kleine aanvaringen gehad, omdat ze het gevoel hadden dat wij enkele van hen op de vingers keken en dat wij kritiek hadden op hun manier van werken. Dit is niet het geval, we hebben interesse in de manier waarop zij dingen oplossen en zijn van mening dat als we vragen waarom iets gebeurd, of het idee hebben dat iets beter kan, dat we dat toch zouden kunnen melden. Dit zou wellicht bepaalde situaties op medisch of ethisch gebied kunnen verbeteren. Over sommige zaken blijven ze echter zeer gesloten, wat de sfeer niet ten goede komt.
We werken ons in het zweet, maken veel schoon, maken veel mee en helpen overal waar nodig is. We hebben alleen liever dat ze opener over bepaalde zaken zouden zijn. Wij doen hier toch ook ons best en proberen hen niet te veel voor de voeten te lopen. We zijn hier echter naast onze extra handen ook om er van te leren en een interessante ervaring op te doen.
We snappen dat we een andere manier van werken gewend zijn en weinig ervaring hebben in 3e wereldlanden, maar we hebben geen oogkleppen op en zien natuurlijk dingen die beter of op een andere manier kunnen. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor de dieren en kan in het vervolg opbouwende kritiek wel als welkom ervaren worden. Vol goede moed onze laatste weken tegemoet.
Vandaag (3 oktober) ziek thuis gebleven, gister kennelijk iets gegeten wat bij ons allebei heel slecht gevallen is. Met veel rust hopen we ons morgen weer een stuk beter te voelen!
03 Oktober 2006 - 21:02
Ad En Leni:
Jammer hè, een soort discommunicatie, het blijft toch een heel andere cultuur.
Wij denken dat jullie inmiddels een aardig boekje kunnen schrijven over alle ervaringen....misschien een ideetje om de kliniek te sponsoren voor later
Liefs -
04 Oktober 2006 - 13:40
Wouter:
Jullie moeten wel een beetje goed op jezelf passen hoor! Helemaal als Den en ik dat niet kunnen doen! ;)
Wordt maar gewoon weer snel beter.
Dierenleed is in landen waar ook veel mensenleed is ook groter. Het is wel een belangrijke ervaring dat jullie echte armoede hebben gezien. De meeste mensen komen daar niet onveranderd vanaf. Gelukkig kunnen jullie op een hele kleinschalige manier veel goed doen, wat jullie al hebben gedaan. Ik ben trots op jullie!!! Ookal had ik niets anders verwacht.
Hou vol, Den is er bijna en ik ben bijna onderweg.
Tot snel! -
04 Oktober 2006 - 14:15
Federica:
He dames!Lastig een beetje, als de communicatie niet zo loopt... Het is eenmaal moeilijk om een evenwicht te vinden tussen kunnen zeggen wat je denkt en niet te veel de les te willen lezen... Misschien dat sommigen mensen daar gevoelig kunnen zijn voor advies van mensen uit Europa juist omdat velen mensen in Europa etc. beetje 'meerwaardigheids- gevoelens' hebben naar mensen uit armere landen.... Maar jullie moeten kunnen zeggen wat jullie denken, jullie zijn immers collega's, toch?! Ook gaan mensen uit verschillende landen vaak anders om met kritiek, beetje 'cosa nostra' idee, haha...
Maar veel succes!!! Jullie doen hartsikke goed werk daar, het lijkt me dat ze jullie daar alleen maar dankbaar voor moeten zijn!! XXX
& leuk dat jullie ons op de hoogte houden, ook van de lastigere dingen (daar leren we ook van!) -
04 Oktober 2006 - 19:16
Jan:
Bekend probleem natuurlijk waar jullie kennelijk zo nu en dan tegenaanlopen. Het is een beetje op eieren lopen kennelijk en oppassen hoe je wat tegen wie zegt. Neemt niet weg dat je alle geconstateerde verbeterpunten die je niet direkt kunt communiceren, wel moet opslaan op jullie harde schijf. De organisatie kan daar later zelf nog z'n voordeel mee doen. Probeer "for the time being" de sfeer gezellig te houden, lijkt me. Jullie zijn sowieso heel goed bezig. Toch....! -
09 Oktober 2006 - 17:49
Eva:
hoi dames die erg hard werken :-)
haha, zeker zitten jullie in een andere cultuur, waar de mensen waarschijnlijk open lijken maar dat niet zijn. hoop dat jullie hebben genoten voor de rest en nu heel veel plezier met rondreizen, had van wouter begrepen dat jullie laatste week erop zit.
liefs en knuffel